03 d’octubre 2013

Sistemes gràfics de gestió del coneixement: Mapa conceptual, mapa mental i esquema


Segur que t'ha passat moltes vegades que has estat estudiant un tema molta estona, intentant memoritzar-lo i en el moment de demostrar que ho has après, que has adquirit uns coneixements, ha estat un veritable fracàs, t'has sentit decepcionat frustrat, la teua autoestima ha baixat... bé, anem a posar-hi remei, sí, tu pots, depèn de tu mateix, només cal que canviïs la teua manera d'estudiar.

Mira, es recorda millor allò que es compren, allò que s'ha seleccionat i organitzat, i es relaciona amb altres aprenentatges.

Hi ha unes estratègies, uns "trucs" que cal practicar per aconseguir un aprenentatge més significatiu. Dintre d'aquestes estratègies tindrien el que anomenem "Sistemes gràfics de gestió del coneixement".

Què és això? Esbrina-ho per tu mateix.

Visiona el següent vídeo, si cal fes-ho més d'un cop i parant quan sigui necessari per assegurar-te que has entès bé el missatge que et vol transmetre. Parla d'algunes d'aquestes estratègies que et deia, t'anirà bé conèixer-les. En properes entrades anirem aprenent com desenvolupar-les i les practicarem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada